perjantai 27. toukokuuta 2011

Tigru-Elmeri Raakelin sylissä

Olin tänään kiropraktikolla. Niskan rytinä ja rätinä ja jännitys helpotti huomattavasti, vääntelijä sanoi, että mulla vielä hyvin irtoo paikat. Nyt tarttis olla vähän rauhallisesti pari päivää. Aloin kuvaamaan tuota meidän pikku kisulia. Kastoin sen Tigru-Elmeriksi.

maanantai 23. toukokuuta 2011

Keinustuolimatto

Eläkeläine tässä vaan väsää keinustuolimattoja. Tämä on sellainen blokki,joka tehdään neliöstä ja kaitaileista. Kaitaleet ommellaan neliön ympäri ja sitten ommellan neliöön halkaisijasauma, leikataan ja yhdistetään senjälkeen. Oliko hyvä selostus?  Tässä on neljää erilaista kangasta.

lauantai 21. toukokuuta 2011

Lohiceviche ja lohimousse






Koukussa kalaan-illassa opin taas paljon uutta. Kalan filerointi oppia sain, kun vaan pysyisi nuksit muistissa. Filerointi pitää tehdä riuskasti vetäisemällä. Yleensä on tapana, että jakaannumme ryhmiksi ja jokaine ryhmä saa jonkun reseptin eteenä. Meidän ryhmä teki lohicevicheä ja lohimoussea.


Lohiceviche
300 g lohifileetä
3tl sitruunankuoriraastetta
1/2 punasipulia
2rkl ruohosipulia
2rkltuoretta tilliä
1dl greippitäysmehua
1/4tl suolaa
1/4tl sokeria
1/4tl mustapippuria
8kpl ruisleipäviipaletta

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna sipuli, ruohosipuli ja tilli. Pane lohikuutiot astiaan, jossa on tiivis kansi. Purista greippimehu lohikuutioiden päälle. Sekoita joukkoon sitruunan kuori, sipulisilppu ja yrtit. Mausta ripauksella suola ja sokeria. Nosta jääkaappiin maustumaan. Paista ruisleivät voissa paistinpannulla tai paahda paahtimessa. Tarjoile kylmä lohiceviche lämpimän ruisleivän päällä. Viimeistele ripauksella sormisuolaa, rouhitulla mustapippurilla ja tillin oksalla. HERKUTTELE!

Lohimousse


1/2 punasipulia
200g kylmäsavustettua kirjolohta
100g graavilohta
120g smetanaa
50g tuoretta tilliä
1/2dl sitruunamehua
1/2tl mustapippuria

8kpl saaristolaisleipäviipaletta

Koristeluun
(150g mätiä)
50g tuoretta tilliä

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita smetana joukkoon sipulit ja lohet. Lisää myös tilli, sitruunanmehu ja pippuri. sekoita tasaiseksi. leikka saaristolaisleipä viipaleiksi. Jaa mousse leiville. Koristele tillillä ja mädillä. Molemmiste saa myös herkullissia coctailpaloja, kun palottelee leivän pieniksi.

Kurssilla tehtiin myös sushia, kalakeittoa "perhosia" ja salaattia.








keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Keinustuolimatto. kännykkäpusseja

Kevään sinivuokoista sain inspiraation tähän keinustuolimattoon. Olen väsännyt noita kännykkäpusseja useita. Niitä on mukava ommella.

















maanantai 16. toukokuuta 2011

Kalasalaatti

Kalapullia
Sain eilen yli viisikiloisen merihauen. Siinä oli tekemistä, että saimme sen perattua. Mies veti hohtimilla nahan pois ja sahalla sen paloittelimme. Tein siitä kalapullia ja niistä tuli oikein maukkaita. Isoihin ruotoihin jäi paljon kalaa joten keitin nen ja nypin, niistä tuli paljon kalaa pakastettavaksi liemen myös pakastin. Siitä saa hyvän kalakeiton. En tosiaan sitä itse pyydystänyt vaan sukulaispoika sen toi.

Laitan tähän vielä hyvän kalasalaatin ohjeen, jonka sain

1kkp riisejä keitetään
puoli kurkkua
1 suolakurkku
pala purjoa
1 omena
200g savukalaa
tillisilppua (runsaasti)
aromisuolaa
Kaikki ainekset pilkotaan ja sekoitetaan ja aromisuolaa joukkoon. Ei vaari mitään kastiketta. On tosi maukas ja ruokaisa salaatti.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Suikalepeitto

Sain valmiiksi tämän suikalepeiton. Tietysti sitä pitää heti blogissa esitellä. Laitoin toiselle puolelle tuollaisen vaalean kankaan, mikä on mielestäni aika nätti. Peittoa voi sitten käyttää toisin päin, jos kyllästyy kirjavaan

perjantai 13. toukokuuta 2011

Puutarha-allas

Kahden päivän työn tulos on tässä. Kyllä siinä tarvittiin kaikkia työkaluja. Lapiosta vatupassiin. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Suihku vielä puuttuu ja joitakin kasveja. Istutin ruusubjuuria paleltuneiden tilalle. Ruusut on niin ihania ja kun ne alkavat kukkia, kukkivat koko kesän ihan myöhäiseen syksyyn asti. Oli mulla hyvä apulainen Kiitos hänelle.

tiistai 10. toukokuuta 2011

Ilosilmästen perheeseen uusi jäsen

Terttu Marita on uusi jäsen Ilosilmästen perheessä. Hän halusi itse tulla joukkoon. Nyt meitä on 9.

Siellä hän istuu pikkukäenrieskojen keskellä. Käenrieskat ovat kevään ensikukkia. Ne ovat kuin pieniä liljoja. Olen aina pitänyt niistä ihan lapsesta asti.

lauantai 7. toukokuuta 2011

Kissanpoikia

Meidän rakas Siiri-kissa poiki taas vaikean  paikkaan, navetan välikaton väliin. Ei meinattu näitä söpöliinejä löytää. Isästä ei voi tietää, kun kaikki ovat ihan erilaisia.


Ei hän (Siiri) sitten niin pahoillaan olllut, vaikka hänen lapsosensa tuotiinkin tupaan.


Valokuvassa       (luin kisuille ennen kuvausta)
Ei saa silmiä räpyttää,
ei saa päätänsä kääntää,
Ei saa heilua hännänpää,
ei saa viiksiä vääntää!


Korvat hörössä kököttää
mestarin eessä missit.
Eihän nyt noin saa mököttää
iloa silmiin, kissit!     (Immi Héllen)














maanantai 2. toukokuuta 2011

Suodatinpussipussit

Olen ommelut näitä pusseja useasti tuliaiseksi. Tämä on helppo ja kiva tehdä. Etu- ja takakangas ja väliin silitettävä huopa. Etuosaan voi laittaa myös levyvanua. Vinokanttia reunoihin.

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo