torstai 31. toukokuuta 2012

Pinaattikeitto

Pinaattia
Ensimmäinen "sato" on niin valmis, että sitä voi hyödyntää. Nuo saappat on tarkoituksella kuvassa. Ostin eilen uudet saappaat ja minusta ne on ihanat. Lapseksi täsä näköjään on tulossa, kun uusista saappaistakin on niin iloinen. Tai ehkäpä se lapsellisuus on syntymävika.
Pinaattikeittoa

Leikkasin pinaattia 1/2 litran verran, keitin sen puolessa litrassa kasvislientä (1kasvisliemikuutio).  Kun pinaatit on pehmeitä kaadoin liemen sihtin läpi astiaan. Pienensin pinatteja saksilla. Sitten laitoin 2rkl öljyä kattilaan, lisäsin 3rkl vehnäjauhoja. Sekoitin jauhot hyvin. Lisäsin 3dl maitoa ( tai kermaa, tai kauramaitoa) sitten kasvisliemen. Pinaatit joukkoon. Lopuksi koskenlaskijaa 2cm siivu. Maustoin rakuunalla. Suolaa ei tarvitse lisätä ollenkaan, maku tulee kasvisliemestä ja juustosta. Keitettyä kananmunaa joukkoon. "Kyllä on maukasta.," tokaisi mieskin.

Pinaatti on siitä hyvä vihannes, että sitä voi kylvää koko kesän ja se kyllä versoo leikkaamisen jälkeenkin.

Ps. Nokkonen käy kyllä yhtä hyvin keiton aineeksi.

lauantai 26. toukokuuta 2012

Heleätä helluntaita ja raparperipiirakkaa

Lemmikin lumoa


Taivaan maalarin teos eilen illalla




"Miks äänes soreasti soi vain Suomen taivaan yllä,
 ja vaikka puut ne vihannoi, sä lennät korkealla.
Sen tähden Suomeen kiiruhdan ja lennän korkealla,
 kun tahdon nähdä kauneimman mä rannan taivaan alla.
Ja senpä vuoksi laulan mä, kun kannel täällä soipi.
 Ei missään voi niin riemuit, kuin Suomessa vain voipi."

Oikein kesäisen kaunista helluntaita blokivierailleni. Nauttikaa kesän kauneudesta.

Ei yksin hengenravinto riitä tarvitaan myös makuelämyksiä.


Raparperihilloke
 5dl raparpereja
1,5 dl sokeria
kanelitanko
Hauduta raparperit uunissa tai hiljalleen liedellä., kunnes raparperi on pehmeä. Jäähdytä ja poista kanelitanko. Käytä hilloketta jäätelön lisäkkeenä, rahkassa tai piirakassa.

Rahka-raparperitorttu

Pohja
100g voita
0,5dl sokeria
1 muna
1,5 vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


Täyte
3dl raparperihilloketta
1dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
2rkl perunajauhoja 0,5dl sokeria
1rkl sitruunamehua
1tl vanillinisokeria
1 keltuainen
1valkuainen

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauholeivinjauheseos. Painele taikina paistovuoan pohjalle ja reunoille. (pyöreä  ¤ 25 cm vuoka) Levitä hilloke pohjan päälle. Vaahdota kerma ja sekoita rahka, perunajauhot ja keltuainen siihen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita varovasti joukkoon.Kaada seos vuokaan raparperihillokkeen pääle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50min.
Herkullista ja hyvää tuli raati testasi.


sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Pikkulahjoja

Irman blokissa mä näin tämän korupussin mallin ja ihastuin ikihyväksi. Olen tehnyt joskus sellaisia tipuja, joissa on sama malli. Tipuissa vaan ei ole vetoketjua. Minusta nämä on tosi ihania. Tähän aikaan, kun on kaikenlaisia valmistujaisia, niin tällainen korupussi on söpö. Sen kun voi koristella , miten haluaa ja nimenkin voi siihen kirjailla ym.  Helmet tai joku koru  pussiin  tosi kiva lahja.


Olen myös ommellut patalappuja, ne on mukavia mökkituliaisia.

perjantai 18. toukokuuta 2012

Farkkulaukku 3

Toinen puoli

ja toinen puoli

sisältä

sivutasku
Tällä minun farkkulaukkumaniallani ei näytä loppua olevan. Tämmöisen hameen bongasin kirpparilta ja niitä oli vielä kaksi samanlaista. Tästä vasta kiva laukku tuli. Ompelin laukun niin, että kun hameessa on vetketju edessä käänsin sen sivulle. Siitä tuli kiva avain- tai känykkätasku.


Tässä kaikki kolme kassia

torstai 17. toukokuuta 2012

Orvokki





 "Orvokkini tumma silmä kultasydän pieni, katsot aina lempeästi, kun käy luokses tieni.
Itse hoidin kukkamaani, rikkaruohot kitkin, vettä kannoin iltasella rantatietä pitkin.
Poimin tästä äidilleni orvokin tai kaksi, annan kaunokukkaseni äidin armahaksi."


Tätä laulua lapsena usein laulettiin. On nuo ihmisen aivot aika ihmeelliset, kyllä siellä jonkinlainen muistikortti täytyy olla, kun yhtäkkiä vaan mieleen pulpahtaa kaikenlaisia vanhoja lauluja ja juttuja.


  Orvokki on ollut aina yksi lempikukkani. Niin luonnonorvokit kuin jalostetut. Vaikkakin peltoäorvokista on joskus ollut harmia tuolla hernepellolla.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Lenkkipolulla





Minulla on niin ihana lenkkipolku, kun se kulkee metsän halki. Mustikat jo melkein kukkivat, ketunleipää voi maistella. Kaunis kukka se voikukkakin on. Pelto-orvokki on ihanan hempeä. Metsämansikkakin kukki jo. IHANAA !

maanantai 14. toukokuuta 2012

Puutarhassa



Tomaatit ovat kasvihuoneessa, omista taimista yli puolet kuoli yhtäkkiä. Syytä en tiedä. Oliko liian kylmää, oliko multa huonoa, oliko lannoitus väärä. Kysymyksiä joihin ei osaa vastata. Ostin lähipuutarhasta taimia, neoliva oikein jäntteriä ja nyt niissä on jo kukkia.Perunat harson alla. Sipulit, pinaatit, salaatit kylvetty.

Puutarhassa minulla on kolme rikkakasvia, joista en ole 40 vuoteen päässyt eroon. Luulen, että ne jää tänne minun jälkeeni. Kyllä ne vähäksi ajaksi on poissa, kun kuokkii useita päiviä. Mikä elämän halu nissä piileekään.

Äitienpäivä meni mukavasti poika valmisti lounaan, päivällinen käytiin nauttimassa Kustavissa. Ilma oli mitä ihanin. Voi sitä valkovuokkojen määrää, minkä matkan varrella kohtasi.


Äitienpäiväruusuni

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Toukokuun keskeneräist valmiiksi

Jotain valmista joka kuukausi - haasteen toukokuun keskeneräiset olivat pienitöisiä. Patalapuista puuttui kantit, esiliinasta tasku (mikä väri???) ja kantit ja nauhat, kattilan pidikkeistä puuttui kantit, kolikkokukkaro oli puolivalmiina. Hip hurraa!! nyt ne on kaikkki valmiita. Aina se tuntuu kivalta, kun keskeneräiset työt saa valmiiksi.

tiistai 8. toukokuuta 2012

Farkkukassi 2


Kun johonkin asiaan innostuu niin sitä vaan tekee vaikkei aikaakaan olis. ?? Kirpparilta löysin taas farkkuhameita. Tämän kassin tein pienestä ihanasta liivihameesta. Henskeleistä tein sankat. Jätin kaikki napit ym. koristeiksi. Liivihameen etuosasta tein laukun läpän. Vuoriksi löysin hyllyltäni mansikkakangasta. Aika söpö, kun saa itse kehua.

lauantai 5. toukokuuta 2012

Oppineitten kukka , tsinnia

Olen kovin ihastunut tähän oppineitten kukkaan. Sain viime kesänä planttuja ystävältäni, kuvat ovat viime kesän kukistani. Kukat ovat tosi kauniita ja kestäviä ja kun taittaa kukan maljakkoon se haarautuu ja tekee uusia kukkia. Se muistuttaa vähän gerberaa. Ostin pussi siemeniä, kylvin rasiaan. Ne tulivat pinnalle kahden päivän päästä. Itivät tosi hyvin, taimia oli purkki täynnä. Koulutin, ensimmäiset koulutin vähän huolimattomasti, kuolivat kaikki. Onneksi oli vielä niitä jäljellä. Nyt koulutin huolellisemmin. Koulutuksen jälkeen ne pitää laittaa pariksi päiväksi varjoon, että juurtuvat kunnolla. Nyt minulla on tulossa taimia...jos ei mitäään yllättävää tapahdu? Tuo puutarhanhoito on samanlaista kuin lasten hoito. Koko ajan pitää hoitaa, huoltaa, rakastaa, ravita, kastella ja olla läsnä.

torstai 3. toukokuuta 2012

Farkkulaukku

Ostin kirpputorilta pienen farkkuhameen. Meillä ei pientä hameen pitäjää ole, joten päätin tehdä hameesta laukun. Siinä on jo taskut valmiina. Ompelin vain helmat yhteen, ompelin iloisen vuorin ja laitoin väliin silityshuovan. Mailalta muuten tämän vinkin sain. Luulen, että teen vielä toisenkin laukun.....










Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo