torstai 30. elokuuta 2012

Lehmikarja pannumyssyssä ja patalapuissa

Ihanaa oli hetkeksi piipahtaa ompelukoneen viereen. Ompelin lahjatyynyn (laitan kuvan blokiin vähän myöhemmin). Pannumyssystä sain tässä taannoin niin ihanaa palautetta, että piti yksi tehdä. Muutama patalappu samasta aiheesta. Oikein ruohonvihreää, värjäämäni kangasta, eikös se ammuille hyvin sovi?
Kahvipannua nykyään vähemmän käytetään, mutta teepannua sitäkin enemmän.

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Aurinkovärjäystä

Meinasin vallan hermostua, että ehdinkö tänä kesänä ollenkaan värjätä. Aina, kun on aurinkoista, on jotain muuta puuhaa. Perjantaina muitten töitten lomassa vedin vanhasta navetasta kovalevyn pihalle, hain lakanakätköistäni lakanan ja leikkasin sen kuuteen palaan. Vanhat värit hain kellarista ja aloin sekottelemaan.
Rullapensselillä malasin palat, väriä vaihdellen. Lähinnä olevasta puusta riivin lehtiä ja maalasin ne kankaaseen. AHAA elämys taas kerran. Aika hienoja kirkkaita värejä, joista pidän.  TÄmä pitää vielä toistaa ja käyttää vanhat maalit loppuun, jotkut ovat jo kolme vuotta vanhoja ja vähän kuivuneita.



Kankaat ovat vielä silittämättä. Väri muuttuu vielä vähän.

perjantai 17. elokuuta 2012

Jotain valmista joka kuukausi

Todella vähäistä on minun valmiiksi saamiseni kesällä ollut. Tämä työ kuului minun valmistettaviin. Aika kauan on se käsityökopassa kierinyt. Ensin luulin saavani sen valmiiksi heinäkuussa. Mutta ei puhettakaan. Sitten keksinkin hyvän idean, muutama kukka ja lehti joka kuukausi. Kyllä varmasti sen sitten joulukuuksi saan valmiiksi. Kekseliäisyyttä tässä tarvitaan, että haasteet toteutuu. En ole vielä ihan varma, mikä tästä tulee. Silitin kuvion joskus Käsityökerho-lehdestä.

Kärhöt kukkii rehevästi, kuten kaikki muukin tänä kesänä.


Lämmintä viikonloppua kaikille!

lauantai 11. elokuuta 2012

Kunigatarhilloa



 

Nyt kun vadelmia on ja mustikoitakin, kun vaan löytää kannattaa tehdä "kunigatarhilloa" yhtä paljon vadelmia ja mustikoita. Keitetään hillosokerin kanssa. Laitoin myös vähän marmelaadisokeria niin tulee kiinteämpää. Aah!! mitkä ihanat aromit. Kaurapuurokin maistuu kuninkaiden herkulta , kun tätä hilloa laittaa lusikallisen puuroon. Tein myös pikapiirakan. Sekoitin 100g pehmeää voita, 2dl vehnäjauhoja, 1,5 dl sokerii ja yhden kananmunan vielä leivinjauhetta 1tl ja taikina piirakkavuokaan. Päälle kunigatarhilloa ja löysin sitruunarahkapurkin jääkaapista, sekoitin lorauksen maitoa ja 2rkl perunajauhoja, kaadoin piirakan päälle ja uuniin. Kyllä tuli herkullinen piirakka.

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kesäkurpitsoita

kurpitsapenkki
Sain naapurin Ainolta vuosia sitten tämän vinkin. Hänellä oli aina kurpitsapenkki tehtynä lehtikasan päälle. Minäkin päätin kokeilla. Haravoin lehdet pitkään kasaan. Teen niistä semmoisen penkin mallisen.jo syksyllä. Keväällä sitten kippaan kompostilaatikon jätteet siihen päälle ja sitten multaa. Musta muovi päälle ja kurpitsan taimet siihen. Kyllä niitä vähän lannoittaakin pitää. Kurpitsoita olen saanut joka vuosi.
pyöreä keltainen

Vihreä pitkä vähän piilossa

Keltainen pitkä

Tänä vuonna ostin pyöreitä keltaisia keskurpitsan siemeniä. Tosi satoisa lajike näyttää olevan kaikenlisäksi maukas ja pehmeä. Minulla on myös pitkää keltaista ja perinteistä vihreää.Tavallisen kurpitsankin taimia on, mutta, kun en oikein tiennyt, mikä on kesä ja mikä tavallista kurpitsaa. Jäi iso kurpitsa vähän
 myöhäisemmäksi.

Riippuvusongelma pakkaa päälle, kun ei lainkaan ehdi ompelukoneen viereen. Jää vaan suunnitelman asteelle!

perjantai 3. elokuuta 2012

Kirsikkapiirakka

Meidän pihassa on kasvanut jo kauan yksi kirsikkapuu. Se on alusta asti tuottanut kirsikoita sopivan määrän. Paitsi pari vuotta sitten tein aika mokan , kun leikkasin sitä keväällä. Kaikki "mehut" tuli ulos ja oksat kuivuivat. Vasta jälkeenpäin kuulin, ettei sitä saa keväällä leikata. Viime kesänä oli ehkä yksi kirsikka. Tänä vuonna kirsikoita on jonkin verran. Lajike on aika muikea, mutta hyvää hilloa niistä tulee.Tein niistä helpon kirsikkapiirakan.

100g voita
1dl sokerii
1,5 tl leivinj.
1dl vehnäjauhoi
1dl graham jauhoi
1 muna

Sekottelin vaan kaikki aineet ja levitin vuokaan. Paistoin pohjaa 10 min., niin tulee rapean kypsäksi.

Täyte

1prk viiliä
1 muna
1/2 dl kermaa tai maitoo
2tl vanilijasokeri sekoitetaan kaikki
 ensin kirsikat sitten täyte päälle. Uuniin puoleksi tunniksi 175 asteeseen.


torstai 2. elokuuta 2012

Itä-Suomessa



Täältä Euraniityn lakeuksilta kun lähtee Itä-Suomeen kokee suuren maiseman vaihdoksen. Kolin mahtavat maisemat ja Pielisen ulapat tuli nähtyä. Pari yötä kirkkaan Viinijärven rannalla "sukulaisten " passattavana, oli mukavaa. Vierailu Eva Ryynäsen ateljeessa Lieksassa oli piste ii;n päällä. Ja kaiken kukkuraksi ilma suosi meitä koko matkan ajan. Paluu mahtavien järvimaisemien, Savonlinnan, Mikkelin, Heinolan ja Lahden kautta kotiin vadelmia poimimaan. Puskat painuvat vadelmien painosta. Kyllä kesä on IHANAA!!




Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo