torstai 27. joulukuuta 2012

Päiväpeitto joululahjaksi


Sain sen valmiiksi, vaikka sitä monesti jo epäröin. Poika ilmoitti viikkoa ennen joulua, että hän tarvitsisi uuden päiväpeiton lahjaksi. Leveys n.3m ja pituus 210cm. Sanoi kylla, ettei sitä jouluksi varmaan ehdi tekemään. Mutta itse päätin, että kyllä se pitää saada joulupukin pussiin. Minulla oli onneksi noita valmiita kaitaleita ja muutenkin siihen sopivia kankaita. Aika helpon mallin otin ja sitten ompelemaan...... Tiistaina aloitin----perjantaina peitto oli valmis ja kokeilin sitä meidän sänkyyn, joka on sunnilleen saman kokoinen. En tiedä, mutta minusta se näyttää aika hyvältä ja kyllä poikakin oli tyytyväinen.


Mitään suurempaa stressiä ei tullut, mitä nyt vähän hartiat jumissa.

 Jouluaatto meni perinteiseen tapaan. Joulupäivänä oltiin sukulaisissa ja tapaninpäivänä oli kaikki rakkaat meillä. Kinkkua ja salaatteja ja laatikoita on syöty. Tein myös eka kerta lohiterriinia, josta laitan ohjeen myöh. Oli aika maukasta.


Blogiarvonta täällä

perjantai 14. joulukuuta 2012

Kakku särkyneelle sydämelle

Tässä kun olen erilaisia kakkureseptejä selaillut, tuli vastaan tällainen resepti. Sitä piti tietysti kokeilla. En nyt sanoisi, että sydämeni on särkynyt tällä kertaa, mutta kyllähän se jokaisella aina joskus särkyy.


Kyllä se sitten selvisi, että miksi kakulla on sellainen nimi. Maku on niin herkullinen, että kyllä sydänssurut katoaa, kun tätä kakkua mutustelee. Aika kova mun kakusta tuli, mutta kai se pehmenee ajan myötä, niinkuin sydänsurutkin:)
Tätä kakkua on hyvä olla pakasteessa, koska ei sitä etukäteen tiedä, koska se sydän särkyy:)

Ohje:

2 munaa
4dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1tl soodaa
1tl suolaa
250g rahkaa
150g voita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, sooda ja ripaus suolaa, keskenäänja lisää munavaahtoon. Lisää joukkoon rahka ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun sydänvuokaan ja paista 200asteessa n. 40 minuuttia. Hunnuta jäähtyneenä tomusokerilla.

tiistai 11. joulukuuta 2012

Piparitalkoissa

Rakas siskoni sanoi, että hän voisi tulla pipareita leipomaan kanssani. Siitäkös minä ilostuin. OLi tosi mukavaa yhdessä tehdä ja samalla parantaa maailmaa. Tuli siinä äkkiä pipari poikineen: mokkaleivät ja lusikkaleivät ja kaneliässät.

 


Olen monta kerta pyytänyt meidän miehiltä, että tekisivät minulle heinäseipäistä lyhtytelineen. Yksi päivä se sitten kökötti meidän pihalla, kun poika sen kokosi. Tykkään siitä kovasti. Kiitos Pasi.

lauantai 8. joulukuuta 2012

Pariisilainen kassi



Käsityömessuilta sain tätä pariisi-kangasta, jota olen etsinyt monesta paikkaa. Joskus muutamia vuosia sitten ostin sitä poppanavakasta. Se pala katosi jonkun muun kassin. Olen sitä tosiaankin etsinyt ja etsinyt. Kun sitä nyt sain ompelin siitä kassin joululahjaksi meidän Ranskan kävijälle.
Ei ollut mitään kaavaa, vaan omasta päästä tein. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen.

lauantai 1. joulukuuta 2012

Ensimmåinen adventti


Nyt virallisesti alkaa joulunaika. Pitää vaan muistaa, ettei kannata uuvuttaa itseään. Ei kai kukaan jouluna kaappeihin katso......??. Tai jos haluaa kaapit siivota, ihan okei. Me ihmiseet olemme erilaisia, joulusiivous on jollekin tärkeä. toiselle jouluruoat ja leivonnaiset. Toisille lahjojen antaminen on tärkeää. Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Joulun aika on ihanaa, ainakin minun mielestäni. Huomenna lauletaan Hoosiannaa. Minä arvostan perinteitä. Ne luovat turvallisuutta tässä kiihtyvässä elämänrytmissä. Ihanaa adventin aikaa kaikille. Mieltä lämmmittä, kun kyläilette.



En tiedä, mitä tapahtui, ens oli kaksi samanlaista päivitystä, sitten mä postin toisen niin molemmat häipy. Sain mä nää takasin, mutta kommentteja en. Se harmittaa, Ehdin onneks ne lukemaan. 

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo