tiistai 27. huhtikuuta 2010

Tilkkukerhon näyttely



Kokosimme Euran Pirtille näyttelyn töistämme. Olimme lopputulokseen varsin tyytyväisiä.

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kravattihame

Sain kassillisen vanhoja kravatteja. Ensin aattelin tehdä niistä huivin. Mutta kas kummaa niistä tulikin hame,kevyt kiva kesähame. Kävi päinvastoin kuin hiirellä, joka toimi räätälinä.
Je obtiens plusieurs veilles cravattes. Je pense qu´est-ce que je farais ave eux. J´ai fait efin une jupe pour une été.

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Neulatyyny ananaspurkista

Sain tämän idean Eijan blokin neulatyynykilpailusta. Minusta idea on ihan fantastinen. Itse ideoin tyynyn kukkaseksi, se on samalla nätti pöytäkoriste. Tämä on oiva tuliainen, kun ostaa siihen erilaisia neuloja. Kun on oikein taitava käsityöihminen niin saa hienoja koristeita käsityöihmisen juhlapöytiin. Minun tyynyni ei saanut kilpailussa kuin yhden "ostetun" äänen. Se ei meikäläistä lannistanut vaan värkkäsin näitä lisää,,,,,,eikä se tähän lopu..................

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Tulivuoren tuhkaa

Lauantaiehtoon taivas oli niin erikoinen, että tulin siihen päätökseen, että se tulivuoren tuhkapilvi siellä kimalteli yhdessä auringon laskun kanssa.    Je crois, qu´ il y´avait de cendre de volcan dans les nuages samedi soir.´´

torstai 15. huhtikuuta 2010

Hevoset

Olen jo kauan sunnitellut tekeväni peiton hevosista. Osui käteen tämä joskus ostamani hevoskangas ja eikun ompelemaan. Tällainen siitä tuli.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Peipposet

Harvensin vähän omenapuita. En tiedä menikö sääntöjen mukaan, aika sen sitten näyttää. Vadelmista katkoin viimevuotiset oksat. Laitoin myös puutarhan kevätlannoitetta kaikkien puiden ja puskien juureen. Peipponen piti kevätkonserttiaan meidän pihakoivun latvassa. Tuli ihan mieleen se laulu; "koivun oksaan korkealle teki peippo pesän, tiri...tiri teijaa tiri..tiri teijaa lauloi kaiken kesän......."     puolikuuta peipposesta jne.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Sinivuokot

Kuvasin ensimmäiset sinivuokot, vielä nupullaan, mutta ei mene monta päivää, kun puhkeavat kukkaan.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Tilkkupeitto

Vanha pussilakana ja lakana ja vähän keltaista sai tällaisen muodon. Ajattelin, että kävisi vaikka lastenhuoneen matoksi tai peitoksi. Vähän oli vaikea näitä tähtiä tehdä, kun oli niin erilaatuisia kankaita. On ne vähän vinksin vonksin.

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kasvun ihme

Mun tomaatin taimet ym ovat ompeluhuoneen ikkunalla, koska siellä on iso ikkuna, jonne paistaa aurinko pitkän aikaa (varsinainen tilkkupuutarha.) Ovat aika paljon kasvaneet, kun kurkkaa 18.3. olevaa "koulutusta"  Taimet taipuvat aina valoon päin, joten , kun kääntää alustaa usein, niin niistä tulee suoria.
Ei sitä lakkaa ihminen ihmettelemästä, miten pienen, pienestä siemenestä voi tulla niin paljon.

torstai 1. huhtikuuta 2010

Vegaaniruokaa

Sain nuorilta joululahjaksi "Härkäpapua sarvista" kirjan. Ovat tulossa pääsiäiseen viettoon meille. Innostuin kokkamaan kirjasta erilaisia ruokia, Vähän soveltaen.
Jälkiruoka; manna- omenanavanukas
0,25 öljyä, 2dl manna-kauraryynejä, 2dl omenasosetta, 7dl kauramaitoa, 2dl vettä, 1tl jauh. kardemummaa.
Paahda mannaryynejä 10 min, lisää muut aineet kattilaan ja keitä n. 10min.
Tarjoile kylmänä.




Päääruoka; Valkosipuliperunat: 10 kpl perunoita, 3valkosipulinkynttä, 2dl kauramaitoa, persiljaa ja pippuria.
Kuori ja siivuta perunat, kuullota pannulla öljyssä, lisää valkosipulit ja mausteet. Kypsennä pannussa tai laita uuniin. n. puol tuntia.
Kaura-porkkanapihvit; 1,5 dl kauraryynejä, 3,25 dl vettä, 2porkkanaa, 1peruna, 2tl kuivattua basilikaa, 1tl kuivattua persiljaa, 0,5 tl suolaa. Keitä kaurapuuro ja anna seistä 20min lisää joukkoon keitetyt, survotut porkkanat ja perunat. Lisää mausteet. Lisäsin myös vähän jauhoja. Paistaminen on helpompaa, kun seos on kiinteää.
l

Alkuketoksi tein Tomaatti-sipulikeiton: Pakasteesta 500g tomaattela, 1sipuli, vettä, meiramia, suolaa, 2rkl vehnäjauhoja. Keitin ainekset kypsiksi, survosin, suurustin vehnäjauhoilla.



Kahvin tai teen kanssa; Omena.kauratorttu ja vaniljakastike; pohja: 3dl vehnäjauhoja, 1tl ruokasoodaa, 1tl vanilijasokeria, 0,5 dl sokeria, 0,5dl öljyä, 0,5 dl siirappia 1,5dl kaurakermaa tai -maitoa1dl vettä+2tl etikkaa täyte: 2 omenaa, jauhettua kanelia. Kuorrutus; 0,5dl kauraryynejä, 0,5 dl kaurakermaa, 0,5dl sokeria, 0,5dl öljyä. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, siirappi, kaurakerma ja veteen sekoitettu etikka. Sekoita vain sen verran, että tulee tasainen seos. Laita vuokaan ja palottele omenat päälle ja kaneli. Paista n. 15 min. Valmista kuorrutus: laita kattilaan aineet ja keitä niin kauan, että sokeri sulaa. Ota vuoka uunista ja kaada seos päälle, paista vielä 20min.

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo