lauantai 10. syyskuuta 2011

Hilman helppo hernekeitto

Ohje
1/2 kg Haapamäen tilan herneitä
2l vettä
200 g pekonikuutioita
pala savustettua kinkkua
suolaa
pane herneet likoamaan yön yli runsaaseen veteen. Huuhtele herneet lävikön läpi ja pane kattilaan vesi ja lihat. Anna kiehua runsas puoli tuntia, lisää suola. Ja herkuttele. Liha voi olla myös possunsuikaletta tai muuta lihaa. Ja maustaa voi mielensä mukaan.

Oltiin Porin Prismassa maistattamassa hernekeittoa torstaina ja perjantaina. En ole ikä päivänä saanut niin paljon kehumista, kun sain hernekeitostani. Sitä kehui miehet ja naiset, vanhat ja nuoret. Yksi pieni poika  söi halulla ja sanoi "meil ei koskaan tehdä tämmöstä" tää on hyvää. Siellä kiersi jo kerrostalossa huhu, että täytyy mennä Prismaan, kun siel on niin hyvää hernekeittoo, et ei ole ikinä saanut. Prismassa oli lähiruoka-päivä, ja meidän herneitä on ollut siellä myynnissä monia vuosia. Ja meitä pyydettiin sinne esittelemään tuotettamme. Tein myös näitä reseptejä, jotka molempina päivinä loppuivat kesken. Tapahtuma kyllä yllätti positiivisuudellaan. Taas kerran tuli todistettua minun perusmottoni; "Antaessaan saa, ja vain antaessaan ei vaatimaalla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!

Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo