lauantai 26. toukokuuta 2012

Heleätä helluntaita ja raparperipiirakkaa

Lemmikin lumoa


Taivaan maalarin teos eilen illalla




"Miks äänes soreasti soi vain Suomen taivaan yllä,
 ja vaikka puut ne vihannoi, sä lennät korkealla.
Sen tähden Suomeen kiiruhdan ja lennän korkealla,
 kun tahdon nähdä kauneimman mä rannan taivaan alla.
Ja senpä vuoksi laulan mä, kun kannel täällä soipi.
 Ei missään voi niin riemuit, kuin Suomessa vain voipi."

Oikein kesäisen kaunista helluntaita blokivierailleni. Nauttikaa kesän kauneudesta.

Ei yksin hengenravinto riitä tarvitaan myös makuelämyksiä.


Raparperihilloke
 5dl raparpereja
1,5 dl sokeria
kanelitanko
Hauduta raparperit uunissa tai hiljalleen liedellä., kunnes raparperi on pehmeä. Jäähdytä ja poista kanelitanko. Käytä hilloketta jäätelön lisäkkeenä, rahkassa tai piirakassa.

Rahka-raparperitorttu

Pohja
100g voita
0,5dl sokeria
1 muna
1,5 vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


Täyte
3dl raparperihilloketta
1dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
2rkl perunajauhoja 0,5dl sokeria
1rkl sitruunamehua
1tl vanillinisokeria
1 keltuainen
1valkuainen

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauholeivinjauheseos. Painele taikina paistovuoan pohjalle ja reunoille. (pyöreä  ¤ 25 cm vuoka) Levitä hilloke pohjan päälle. Vaahdota kerma ja sekoita rahka, perunajauhot ja keltuainen siihen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita varovasti joukkoon.Kaada seos vuokaan raparperihillokkeen pääle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50min.
Herkullista ja hyvää tuli raati testasi.


2 kommenttia:

  1. Kiitos resepteistä! Pakkasesta kaikki raparerit on syöty, mutta täytyy kokeilla kun ulkona olevat ovat tarpeeksi isoja! Hyvää helluntaita!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!

Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo