torstai 29. marraskuuta 2012

Lisää joululiinoja

Olen penkonut vanhoja joulukankaitani ja nopeimmin niistä pääsee eroon kun ompelee tällaisia joululiinoja. Aika mukavia niistä tulee, kun vähän laittaa pitsiä reunaan. Enkeli pöytäliina on toiselta puolelta sininen, ommeltu pussiin.
Ei ne tuossa sängyn päällä ihan oikeuksissaan ole..................


Eilen juhlittiin tyttären synttäreitä. Äkkiä piti kakku väsätä, kun ilmoittivat tulevansa kotiin juhlimaan synttäreitä:)

tiistai 27. marraskuuta 2012

Joululiina













Tämmösen joululiinan sain aikaiseksi neliöistä. Ensin ompelin  kolme eriväristä 10 sentin suikaletta yhteen ja lisäsin vielä toiset kolme, sitten leikkaisin 10 sentin suikaleita ja  taas ompelin ne vinottain yhteen. Ompelin päällisen ja vuorin yhteen pussiksi. Kyllä se on aika väkertämistä, että saa sen edes vähän suoraksi ja sileäksi.

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Joululahjoja


Kyllä vaan jatkuu tämä tyynyn teko ja kuvansiirto kankaalle. Tässä pari tyynyä sekä radioamatöörille taulu mökin seinään.

Muuten oltiin perjantaina katsomassa Liz-musikaalia TT:ssa. Oli todella mahtava, vaikuttava, hauskakin. Kyllä nykyään saadan mahtavat kulissit teatterissakin.

perjantai 16. marraskuuta 2012

Glögilasin alustat

Tehtiin tilkkukerhossa tällaisia lasin alustoja viime kerralla. Minusta niitä oli niin mukava tehdä, että laitan tähän vähän ohjetta, josko joku muukin haluaisi tehdä.

Tarvitset kahdenlaista kangasta. Kolme kuusikulmaista malliketta, joiden sivut on 7,3   8,3    9,3cm.

Leikkaa isomman mallin mukaan pohjakangas, laita seuraava mallike kankaan nurjalle puolelle ja silitä saumanvarat. Leikkaa toisesta kankaasta pienimmän mallikkeen mukainen kangas, silitä ohut huopa nurjalle.


Eli siis pohja, saumanvarojen taittoa varten malline ja päällikangas silitys vanulla.



Asettele pienin mallike oikeinpäin nurinpäin olevan mallikkeen päälle ja taita sakarat pääälle ja ompele.








Lumiukoille meinasin glögiä tarjoilla, mutta en tiedä , miten käy:)



Lumiukon mallin sain viime vuonna kansalaisopiston tilkkukerhosta. Rakastan näitä ukkoja.
MUKAVAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE; Mukavaa, kun vierailette:)

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Pienen pojan peitto

Pienelle pojalle pyydettiin ompelemaan peitto. Tämmöisellä vanhalla ainakin se tarkoittaa sitä, että sinisiä kankaita penkomaan. Ompelin peiton neliöistä, jotka ympäröin suikaleilla. Applikoin peittoon auton kuvia ja nallleja. Tausta on autokangasta. Toivottavasti hän tykkää autoista, sitten kun vähän kasvaa.


Pikkusiilit peiton kylkeen sopii kait hyvin.

maanantai 12. marraskuuta 2012

Joululiina jämäpaloista







Joulukangaslaatikko on tietenkin taas nostettu esiin. Aika vähän minulla on vanhoja joulukankaita. Päätin kuitenkin, että tämä liina tehdään nyt näistä, mitä on. Aika kirjava siitä tuli. Ompelin liinan pussiin ja laitoin toiselle puolelle sinistä joulutähtikangasta, joten jos ei tykkää värikkäästä voi pitää toisin päin. Reunat pitää vielä tikata.
Tämä on oikein helppo malli. Neliöt on 9cm sivu, suorakaiteet 9*28cm. Neliöt on kaikki samanvärisiä, suorakaiteita kolme eri väriä. Viisi kaikkia värejä. Neliöt ommellaan suorakaiteiden päihin. Yhdistetään blokit niin, että neliö tulee vuorotellen sivuille, Sitten leikkasin vihreästä 4cm suikaleen ja ompelin reunaan. Tikkasin lakanakankaan päälliseen ja ompelin tämän taustan kanssa pussiksi.
Tällä mallilla saa kyllä kauniita liinoja, kankaista se riippuu. 

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Tossut

Mummun Pajukorista tämän mallin ponkasin. Ne ovat niin ihanat, että piti virkata heti, vaikka ei tiedä kenelle. Laitoin ne sitten yhden nukkeni jalkoihin. Oli kiva saada vähän leikkiä:).




Ei niistä ihan samanlaisia kyllä tullut eli tarkoitan, että vähän eriparia ovat.

maanantai 5. marraskuuta 2012

Tärkein tienristeykseni

Pyhäinpäivänä istahdin tuolille ja aloin selata lehtipinkkaa, jossa on lehtiä, joita olen tilannut. Aina niitä ei ehdi lukea silloin, kun ne tulevat, ei ainakaan ihan perusteelllisesti. Finn Quiltin Tilkkulehtikin siinä oli. Siinä menikin pitkä tovi, kun ihastelin kaikkia ihania tilkkutöitä ja muita mielenkiintoisia juttuja. Ja kas siellähän nämä tienristeykset olivat hyvässä järjestyksessä. Itsekin ompelin tienristeykseni ja lähetin. Sitä ei kelpuutettu mukaan, koska se ei kuulemma sopinut kokonaisuuteen. kai siinä jotain muutakin vikaa oli. Vähän se silloin harmitti, mutta ei enää. Olen iloinen, että tein sen. Nimikin kertoo, mikä on minun tärkein tienristeys elämässäni. Pitsin olen virkannut "kapiokirstuuni" silloin joskus. Se ei ehtinyt lakanaan asti, mutta onneksi oli korjussa. Siinä on "vihkikimppuni", morsiushunnusta palanen ja  kaksi rakastunutta sydäntä:).



Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo