torstai 15. elokuuta 2013

Syksyn satoa

Kyllä auringon valo ja lämpö sekä sopiva sade on tänä kesänä hellinyt puutarhuria. Satoa on tullut yllinkyllin. Tomaattia, kurkkua, paprikaa kesäkurpitsaa ym. ym.


Kun penkoin reseptejäni, löysin seuraavan reseptin. Olen saanut tämän jo edesmenneeltä ystävältäni. Kun valmistin salattia muistelin yhteisiä hetkiä ja retkiä. Muistot kantaa läpi elämän.

Ainon kesäkurpitsasalatti;

1l raastettua kesäkurpitsaa
1-3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2-3 lehtisellerin vartta


Liemi
3dl etikkaa
3dl vettä
400g sokeria
1tl suolaa, laakerin lehti tai mausteneilikkaa

Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja leikkaa sellerin varret ohuiksi viipaleiksi. Mittaa liemiainekset tilavaan kattilaan ja kiehauta liemi. Lisää raasteet ja keitä läpikuultaviksi. Tölkitä kuumana.
Reseptin lopussa lukee vielä: Hyvää terv. Pirkko
Jättitomaatteja on tullut paljon


Valmistin vielä Mustaherukan lehtijuomaa. 5l herukan lehtiä, mintun lehtiä, sitruunamelissaa, 5l vettä, sitruunahappoa50g (apteekista), sokeria 500g.  Huuhtele lehdet hyvin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada lehtien päälle, anna jäähtyä. Lisää sitruunahappo ja anna juoman maustua huoneenlämmössä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Siivilöi juoma ja sekoita sokeri. Tarjoa kylmänä. Juomaa voi myös pakastaa. IHANAN MAKUISTA!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta kesäkurpitsasalaatti ja tuo mustaherukka lehtijuomaa pitää kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Näyttää kyllä todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  3. Olen tehnyt tuota Louhisaaren juomaa joskus pakkaseen seuraavan kevään ylioppilasjuhlien onnittelumaljoiksi. Tein sen vähemmällä vedellä ja sitten spriteä sekaan niin saa kuplivaakin. Kesäkurpitsalaattiohjettasi pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Kesäkurpitsaohje oli tervetullut. Kaksi taimeani pukkaa kurpitsaa niin paljon, että ei ehdi syödä millään. Nyt alankin keitellä salaattia talven varalle.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo