tiistai 17. tammikuuta 2012

Silakkaloodaa

Mietiskelin, mitähän taas tänään laittaisi ruoaksi. Aineksia ei paljon ollut jääkaapissa ja kauppaan en viitsinyt lähteä. Löysin jääkaapista pippuri-maustesilakka purkin. Teenpäs tästä silakkalooraa. Sitä mummu usein teki lapsuudessa. Ei siitä lapset niin tykänneet, mutta syötiin  ainakin perunat. Muutakaan ei ollut ja nälkä oli kova. Mummu teki looran suolasilakoista. Se oli lapsista hauskaa, kun silakka-auto tuli tienpähän. "Silakkatorvi" soi pitkään aikaa, sitten juostiin kotiin kertomaan, että silakka-auto tulee. Mummu tuli vatin kanssa joskus antoi meillekin ja siihen ostettiin kilo tai puolikiloa silakoita. Ei muuten jäänyt mitään jätettä, ei muovia eikä paperia.

Silakkaloora

5-10 perunaa
300 g silakoita
6dl maitoa
1sipuli
2 munaa
suolaa, pippuria, tilliä


Pane silakkafileet yöksi suolaan. (ei välttämätön) voi tuoreistakin fileistä tehdä. Kuori ja siivuta perunat. Lado kerroksittain perunat ja silakat ja sipulit vuokaan, kaada munamaito päälle. Ripottele mausteet. Päälle voi myös laittaa pekonin siivuja. Paista 185 asteessa kauniin ruskeaksi.

2 kommenttia:

  1. Nam,nam, silakkaloora on hyvää..

    VastaaPoista
  2. Silakat ja kaikki kala on mun lemppari herkkujani, yritän syödä kalaa usein, en tykkää mistään lihasta. Muistan itsekkin lapsena kun kalakauppias kävi joka talon pihassa, ja aina ostettiin silakoita, nyt ei ole noita aikoja enää että kala kauppiaat kiertäisivät, torilta kyllä saa kalaa, kenellä tori on kaupungissa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo