Hapan- eli ruisleipä

Lisää kuvateksti
Teen ain silloin tällöin hapant leippä- sillai täälpäi sanota. Leivän teko on helppoa, vaikkakin sitä pitää vähän suunnitella, koska se on usean päivän työ. Jätän ämpärin reunoille taikinaa, siinä on juuri valmiiina. Se täytyy hyvin kuivata, ettei se homehdu.
Laitan ämpäriin kädenlämpöista vettä esim. 2l, sekoitan siihen ruisjauhoja niin, että se on paksuhkoa puuroa.

Tämän annan käydä 2vrk.





Kun juuri käy siitä tulee löysää, sitä pruukaan vatkata silloin tällöin. Sitten lisään suolan ja jauhoja niin paljon, että taikinasta tulee aika paksua. Panen taikinan lämpimään paikkaan nousemaan pariksi tunniksi. Teen usein niin, että laitan tiskialtaaseen kuumaa vettä ja ämpärin siihen.




Minulla on vanha leipämuotti, jolla saa samankokoisia leipiä kätevästi.








Pistimellä rei´itän leivät ja









ja annan niiden nousta tunnin.






Paistan kuumassa uunissa 290-300 astetta n.10-15min

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo