Pitokokkien kirja innosti edellen leipomaan. Nämä reseptit on kirjasta. Ohjeet kirjassa eivät ole kovin tarkkoja. Kokeilta kun työ ja aineet tulivat "sormituntumalta".
Hiekkaleivokset (vihreät) (45kpl)
250g voita
150g sokeria
1muna
1/2 tl leivinjauhetta
300g vehnäjauhoja
Voi ja sokeri vaahdoksi, vatkataan muna joukkoon lopuksi kuivat aineet. Pieniin vuokiin laitetaan taikinaa ohut kerros, myös reunoille, paistetaan 180 asteessa kauniin ruskeiksi.
Voitäyte:
100g voita
reilu 1/2 kpp sokeria
3rkl vettä
Voi ja sokeri vaahdoksi vesi lisätään lopuksi
Kuoorutus 1.
Pölysokeria 1/2 pakettia
vettä, karamelliväriä
Kuorrutus 2.
2dl kermaa
200g sokeria
Kerma ja sokeri keitetään niin kauan, että sakenee
Voitäytteestä laitetaan nokare kakun "kuoppaan". Päälle pölysokeri- tai kinuskikuorrutus.
Mureat leivät:
200g voita
100g sokeria
1muna
1/2 tl leivinjauhetta
350 g vehnäjauhoja
voitelemiseen muna
Pinnalle mantelilastuja kristallisokeri
Voi vaahdoksi, muna vaahtoon ja lopuksi kuivat aineet. Kauli ohueksi, ota muotilla pipareita, voitele munalla ja mantelilastu pääle. Paista 200 asteessa n. 6-10min.
Tein myös ranskalaisia vohveleita ja maailmanparhaita viipaleleipiä.
Hiekkaleivokset (vihreät) (45kpl)
250g voita
150g sokeria
1muna
1/2 tl leivinjauhetta
300g vehnäjauhoja
Voi ja sokeri vaahdoksi, vatkataan muna joukkoon lopuksi kuivat aineet. Pieniin vuokiin laitetaan taikinaa ohut kerros, myös reunoille, paistetaan 180 asteessa kauniin ruskeiksi.
Voitäyte:
100g voita
reilu 1/2 kpp sokeria
3rkl vettä
Voi ja sokeri vaahdoksi vesi lisätään lopuksi
Kuoorutus 1.
Pölysokeria 1/2 pakettia
vettä, karamelliväriä
Kuorrutus 2.
2dl kermaa
200g sokeria
Kerma ja sokeri keitetään niin kauan, että sakenee
Voitäytteestä laitetaan nokare kakun "kuoppaan". Päälle pölysokeri- tai kinuskikuorrutus.
Mureat leivät:
200g voita
100g sokeria
1muna
1/2 tl leivinjauhetta
350 g vehnäjauhoja
voitelemiseen muna
Pinnalle mantelilastuja kristallisokeri
Voi vaahdoksi, muna vaahtoon ja lopuksi kuivat aineet. Kauli ohueksi, ota muotilla pipareita, voitele munalla ja mantelilastu pääle. Paista 200 asteessa n. 6-10min.
Tein myös ranskalaisia vohveleita ja maailmanparhaita viipaleleipiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti