keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Pussukoita kierrätysmateriaalista


Joku kaveri kirjoitti minulle, että hän tekisi pussukan noista vihannespusseista, jos vetoketjun ompeleminen onnistuis. Minäkin olen ihastunut näihin apetit- pusseihin. Tein pari ja laitan tähän ihan yksityiskohtaiset ohjeet.

 
Pikkupussukka; Leikkasin pussin kahtia- kaksi neliötä. Sitten leikkasin puuvillakankaasta samanlaiset neliöt. Oikeat puolet vastakkain ompelin palat yläreunasta yhteen.
Taitoin palat ompelemisen jälkeen niin, että nurjat puolet ovat vastakkain. Tähän reunaan kiinnitin vetoketjun.


Sen jälkeen taitoin pussin oikeat puolet vastakkain ja ompelin ympäri ja huolittelin reunat. Kiinnitin lenkin samalla. Tää on helpoin pussukka.

Perunasipulisekoituspussi:

Leikkasin  2:ksi neliöksi kuten edellä. Tähän pussiin laitoin vanun, vuorin ja päällyksen väliin.

Tikkasin 2.5 sentin välein osat yhteen ja sitten vielä vinottain 5sentin välein. Leikkasin alakulmiin kolot, niistä saa pussukkaan vähän pohjaa.
Leikkasin 5 sentin kaitaleen, ompelin sen yläosaan nurjalle puolelle ja känsin oikealle taitoin saumanvaran ja ompelin. Vetoketjun ompelin tähän kanttiin. Laitoin palat oikeat puolet vastakkain ja ompelin samanlaisilla kanteilla palat sivuilta yhteen.


Käänsin pussi nurin ja ompelin alareunat yhteen, huolittelin. Sitten vielä pohjan kulmat yhteen.  En tidä, ymmärtääks kukkaa näit selityks, mut parhaani yritin.

4 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia ja ohjeet selkeät, jopa minä ymmärsin. Tosin toteutus taitaisi vaatia koko viikonlopun omalla kohdalla.

    VastaaPoista
  2. Jestas, en ole koskaan hoksannut, että noinkin noita pusseja voisi käyttää. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo