Etsin jotain erilaista omenapiirakan ohjetta. Löysin yhdestä vihkosesta tällaisen, jota vähän sovelsin.
200g voita tai margariinia
11/2 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia
1dl maitoa tai appelsiinimehua
Päälle:
3 isoa omenaa
2dl kermaviiliä tai rahkaa
2 munaa
11/2 tl vanilijasokeria
1/2 dl sokeria
Vaahdota voi ja sokeri, sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet,
leivinjauhe ja kaneli. Lisää vaahtoon. Sekoita lopuksi maito tai mehu.
Levitä seos piirasvuoan pohjalle ja reunoihin.
Halkaise omenat, poista siemenkodat, ja leikkaa puolikkaat pinnastaan ohuille viilloille.
Paina omenanpuolikkaat taikinaan. Sekoita rahka, munat sokeri, vanilijasokeri. kaada vuokaan.
Paista 175 asteessa 40min. Minusta piirakka on parasta parin päivän päästä, kyllä se hetikin maistuu:)
Hajuherneen löysin vielä puutarhasta |
Anoppi teki tuon tyylisellä ohjeella omenapiirakkaa ja se oli todella hyvää.
VastaaPoistaOn ihana omistaa leipova anoppi. Minulla kun ei enää ole anoppia.
PoistaAah, tulee ihan vesi kielelle. Teenkin huomenna tällä reseptillä piirakan päiväkahville.
VastaaPoistaKannattaa tehdä, ja tämä piirakka kun paranee vanhetessaan:)
PoistaHerkulliselta näyttää ja kuulostaa..nam:-)
VastaaPoistaKiitos kommentista. On tos kiva saada kommentteja kuin myös kirjoittaa blokiystäville kommentteja.
PoistaHerkulliselta kuulostaa! Kauraryynit tekee varmaan pohjasta murean. Pitääpä kokeilla.
VastaaPoistaKannattaa:)
Poista