maanantai 8. lokakuuta 2012

Omenainen kauratorttu





 
 Etsin jotain erilaista omenapiirakan ohjetta. Löysin yhdestä vihkosesta tällaisen, jota vähän sovelsin.


200g voita tai margariinia
11/2 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia
1dl maitoa tai appelsiinimehua
Päälle:
3 isoa omenaa
2dl kermaviiliä tai rahkaa
2 munaa
11/2 tl vanilijasokeria
1/2 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet,
leivinjauhe ja kaneli. Lisää vaahtoon. Sekoita lopuksi maito tai mehu.
Levitä seos piirasvuoan pohjalle ja reunoihin.
Halkaise omenat, poista siemenkodat, ja leikkaa puolikkaat pinnastaan ohuille viilloille.
Paina omenanpuolikkaat taikinaan. Sekoita rahka, munat sokeri, vanilijasokeri. kaada vuokaan.
Paista 175 asteessa 40min. Minusta piirakka on parasta parin päivän päästä, kyllä se hetikin maistuu:)


Hajuherneen löysin vielä puutarhasta 

8 kommenttia:

  1. Anoppi teki tuon tyylisellä ohjeella omenapiirakkaa ja se oli todella hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihana omistaa leipova anoppi. Minulla kun ei enää ole anoppia.

      Poista
  2. Aah, tulee ihan vesi kielelle. Teenkin huomenna tällä reseptillä piirakan päiväkahville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tehdä, ja tämä piirakka kun paranee vanhetessaan:)

      Poista
  3. Herkulliselta näyttää ja kuulostaa..nam:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. On tos kiva saada kommentteja kuin myös kirjoittaa blokiystäville kommentteja.

      Poista
  4. Herkulliselta kuulostaa! Kauraryynit tekee varmaan pohjasta murean. Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo