Kyllä auringon valo ja lämpö sekä sopiva sade on tänä kesänä hellinyt puutarhuria. Satoa on tullut yllinkyllin. Tomaattia, kurkkua, paprikaa kesäkurpitsaa ym. ym.
Kun penkoin reseptejäni, löysin seuraavan reseptin. Olen saanut tämän jo edesmenneeltä ystävältäni. Kun valmistin salattia muistelin yhteisiä hetkiä ja retkiä. Muistot kantaa läpi elämän.
Ainon kesäkurpitsasalatti;
1l raastettua kesäkurpitsaa
1-3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2-3 lehtisellerin vartta
Liemi
3dl etikkaa
3dl vettä
400g sokeria
1tl suolaa, laakerin lehti tai mausteneilikkaa
Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja leikkaa sellerin varret ohuiksi viipaleiksi. Mittaa liemiainekset tilavaan kattilaan ja kiehauta liemi. Lisää raasteet ja keitä läpikuultaviksi. Tölkitä kuumana.
Reseptin lopussa lukee vielä: Hyvää terv. Pirkko
Valmistin vielä Mustaherukan lehtijuomaa. 5l herukan lehtiä, mintun lehtiä, sitruunamelissaa, 5l vettä, sitruunahappoa50g (apteekista), sokeria 500g. Huuhtele lehdet hyvin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada lehtien päälle, anna jäähtyä. Lisää sitruunahappo ja anna juoman maustua huoneenlämmössä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Siivilöi juoma ja sekoita sokeri. Tarjoa kylmänä. Juomaa voi myös pakastaa. IHANAN MAKUISTA!
Kun penkoin reseptejäni, löysin seuraavan reseptin. Olen saanut tämän jo edesmenneeltä ystävältäni. Kun valmistin salattia muistelin yhteisiä hetkiä ja retkiä. Muistot kantaa läpi elämän.
Ainon kesäkurpitsasalatti;
1l raastettua kesäkurpitsaa
1-3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2-3 lehtisellerin vartta
Liemi
3dl etikkaa
3dl vettä
400g sokeria
1tl suolaa, laakerin lehti tai mausteneilikkaa
Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja leikkaa sellerin varret ohuiksi viipaleiksi. Mittaa liemiainekset tilavaan kattilaan ja kiehauta liemi. Lisää raasteet ja keitä läpikuultaviksi. Tölkitä kuumana.
Reseptin lopussa lukee vielä: Hyvää terv. Pirkko
Jättitomaatteja on tullut paljon |
Kuulostaa ja näyttää herkulliselta kesäkurpitsasalaatti ja tuo mustaherukka lehtijuomaa pitää kyllä kokeilla.
VastaaPoistaNäyttää kyllä todella herkulliselta :)
VastaaPoistaOlen tehnyt tuota Louhisaaren juomaa joskus pakkaseen seuraavan kevään ylioppilasjuhlien onnittelumaljoiksi. Tein sen vähemmällä vedellä ja sitten spriteä sekaan niin saa kuplivaakin. Kesäkurpitsalaattiohjettasi pitää kokeilla!
VastaaPoistaKesäkurpitsaohje oli tervetullut. Kaksi taimeani pukkaa kurpitsaa niin paljon, että ei ehdi syödä millään. Nyt alankin keitellä salaattia talven varalle.
VastaaPoista