Puolukoita on nyt metsässä yllin kyllin. Tein puolukka tuoremehua, ohje on vanhasta keittokirjasta; 6 kg puolukoita survotaan, joukkoon 3 litraa vettä ja 50g viinihappoa. Anneetaan "kypsyä" kolme päivää, sekoitetaan välillä. Sihdataan ja pullotetaan tai pakastetaan. Jos tykkää makeasta sokeria sekoitetaan jokkoon, ohjeessa on 2-3kg sokeria. Maistui kyllä ilman sokeriakin. Desilitra joka aamu, niin päivä lähtee hyvin käyntiin.
Leivoin eilen pitkästä aikaa hapanta leipää, en muistanut enää, kuinka hyvää se on:)
Kurpitsat ovat kasvaneet aika komioiksi, mitäs niistä sitten? Saas nähd, koska ehtii ompelukoneen ääreen. On nimittäin tässä aika juhlat tulossa.
Leivoin eilen pitkästä aikaa hapanta leipää, en muistanut enää, kuinka hyvää se on:)
Kurpitsat ovat kasvaneet aika komioiksi, mitäs niistä sitten? Saas nähd, koska ehtii ompelukoneen ääreen. On nimittäin tässä aika juhlat tulossa.
Kiitos puolukkamehureseptistä, en ole ennen tuollaista tiennytkään. Meillä ei kasva puolukoita, turvauduin toriin. Aika mahtava kurpitsa!
VastaaPoista