sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Rommirusinapiirakka

Tytär valmisti jouluksi rommirusinakakun.

Ajattelin laittaa ohjeen tähän, jos joku haluaa uudeksi vuodeksi tai myöhemmin tehdä.


Pohja
175  g
keksejä , esim. suklaa- ja/tai kaurakeksejä
50  g
Täyte
2  prk  (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa rommirusinaValitse tuote
Marenki
valkuaista
1 1/2  dl
sokeria
1  tl
maissitärkkelystä , Maizena
Lomakkeen yläreuna
Lomakkeen alareuna
Murenna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin. Painele keksiseos napakaksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
Levitä rahka tasaisesti keksipohjalle. Esipaista uunin ala-/keskitasolla 200 asteessa 15 min.
Ota esipaistettu kakku uunista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 15 min. Nosta samalla uunin lämpötila 220 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Siivilöi joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
Levitä marenki rahkan päälle keksireunaa myöden. Jatka kypsentämistä vielä 6 - 7 min, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Jos marenkia on tarttunut vuoan reunoihin, irrota se varovasti veitsellä.
Tarjoa jääkaappikylmänä, mielellään saman päivän aikana.
Kakun kanssa voit halutessasi tarjota Kahvisiirappia tai Karpalokastiketta (ks. vinkit).









Lomakkeen yläreuna

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Tätä voisi tehdä ei ole kovin vaikeatekoinen ohjeesta päätellen!

    VastaaPoista
  2. Vesi tulee kielelle tuota piirakkaa katsellessa, vaikka vatsa valittaa vielä joulun ylensyönnistä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo