Tytär valmisti jouluksi rommirusinakakun.
Ajattelin laittaa ohjeen tähän, jos joku haluaa uudeksi vuodeksi tai myöhemmin tehdä.
Ajattelin laittaa ohjeen tähän, jos joku haluaa uudeksi vuodeksi tai myöhemmin tehdä.
Pohja
175
g
|
keksejä ,
esim. suklaa- ja/tai kaurakeksejä
|
50 g
|
Täyte
2
prk (à 200 g)
|
Marenki
3
|
valkuaista
|
1
1/2 dl
|
sokeria
|
1 tl
|
maissitärkkelystä
, Maizena
|
Murenna
keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Pingota
leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin. Painele
keksiseos napakaksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
Levitä rahka
tasaisesti keksipohjalle. Esipaista uunin ala-/keskitasolla 200 asteessa 15 min.
Ota
esipaistettu kakku uunista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 15 min. Nosta samalla
uunin lämpötila 220 asteeseen.
Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen
loppuvaiheessa. Siivilöi joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
Levitä
marenki rahkan päälle keksireunaa myöden. Jatka kypsentämistä vielä 6 - 7 min,
kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Jos marenkia
on tarttunut vuoan reunoihin, irrota se varovasti veitsellä.
Tarjoa
jääkaappikylmänä, mielellään saman päivän aikana.
Kakun kanssa
voit halutessasi tarjota Kahvisiirappia tai Karpalokastiketta (ks. vinkit).
Näyttääpä herkulliselta! Tätä voisi tehdä ei ole kovin vaikeatekoinen ohjeesta päätellen!
VastaaPoistaVesi tulee kielelle tuota piirakkaa katsellessa, vaikka vatsa valittaa vielä joulun ylensyönnistä.
VastaaPoista