Koukussa kalaan-illassa opin taas paljon uutta. Kalan filerointi oppia sain, kun vaan pysyisi nuksit muistissa. Filerointi pitää tehdä riuskasti vetäisemällä. Yleensä on tapana, että jakaannumme ryhmiksi ja jokaine ryhmä saa jonkun reseptin eteenä. Meidän ryhmä teki lohicevicheä ja lohimoussea.
Lohiceviche
300 g lohifileetä
3tl sitruunankuoriraastetta
1/2 punasipulia
2rkl ruohosipulia
2rkltuoretta tilliä
1dl greippitäysmehua
1/4tl suolaa
1/4tl sokeria
1/4tl mustapippuria
8kpl ruisleipäviipaletta
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna sipuli, ruohosipuli ja tilli. Pane lohikuutiot astiaan, jossa on tiivis kansi. Purista greippimehu lohikuutioiden päälle. Sekoita joukkoon sitruunan kuori, sipulisilppu ja yrtit. Mausta ripauksella suola ja sokeria. Nosta jääkaappiin maustumaan. Paista ruisleivät voissa paistinpannulla tai paahda paahtimessa. Tarjoile kylmä lohiceviche lämpimän ruisleivän päällä. Viimeistele ripauksella sormisuolaa, rouhitulla mustapippurilla ja tillin oksalla. HERKUTTELE!
Lohimousse
1/2 punasipulia
200g kylmäsavustettua kirjolohta
100g graavilohta
120g smetanaa
50g tuoretta tilliä
1/2dl sitruunamehua
1/2tl mustapippuria
8kpl saaristolaisleipäviipaletta
Koristeluun
(150g mätiä)
50g tuoretta tilliä
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa lohet pieniksi kuutioiksi. Sekoita smetana joukkoon sipulit ja lohet. Lisää myös tilli, sitruunanmehu ja pippuri. sekoita tasaiseksi. leikka saaristolaisleipä viipaleiksi. Jaa mousse leiville. Koristele tillillä ja mädillä. Molemmiste saa myös herkullissia coctailpaloja, kun palottelee leivän pieniksi.
Kurssilla tehtiin myös sushia, kalakeittoa "perhosia" ja salaattia.
Herkullisia molemmat täytyy kokeilla.
VastaaPoista