sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Raparperiherkku





Olen miettinyt ja miettinyt ja etsinyt ohjeita rapaperijälikiruokaan. En oikein löytänyt sopivaa niin aloin itse kehitellä. Jääkaapissa oli bulgarian jugurttia ja vispikermaa tetra. Vatkasin kerman, lisäsin siihen jugurtin (500 g).
Hain puutarhasta 5 rapaperipötkylää ( aika paksuja).  Paloittelin ne pieniksi. Keitin raparperit, lisäsin vajaa 1dl fariinisokeria ja keitin edelleen. Jäähdytin. Lisäsin ne kermajugurttiseokseen. Hain yrttipenkistä muutaman oksan sitruunamelissaa ja pilkoin joukkoon. AAH siitä tuli taivaallisen hyvää. Annos on aika iso, joten meinasin, että pakastan osan jäädykkeeksi......... Täytyy tehdä uusi satsi jäädykettä varten.
 Mitä kylmempää herkku on  sitä paremmalta maistuu.

Ohjeeni ovat aina vähän epämääräisiä, koska teen aina niikuin sormituntumalla, en kauheati mittaa.

8 kommenttia:

  1. Hei, tätähän pitää kokeilla ja välittömästi!!
    Itse laitan vaniljasokeria raparperin kanssa, joka kiisseliin ja soppaan yms. mitä siittä teenkin.... vois sopia tähänkin :)
    terveisin PA

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä taidankin kokeilla tuota, laitan tavallista rahkaa, myös laitan vaniljasokeria raparberin kanssa ja kaneli sopii myös jos hilloa tekee rapaberistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan vinkistä. En siinä työn touhussa ajatellut, että tosiaan vanilijasokeri ja kaneli ovat hyvät mausteet.

      Poista
  3. Vesi herahti kielelle! Harmi ettei ole raparperia, kokeilisin heti tuota reseptiä:)Raparperin kanssa sopii myös ripaus inkivääriä, kokeiltu on;)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Raparperista tulee semmonen pikantti maku. Se sopii mainiosti maitotuotteiden kanssa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo