Olen miettinyt ja miettinyt ja etsinyt ohjeita rapaperijälikiruokaan. En oikein löytänyt sopivaa niin aloin itse kehitellä. Jääkaapissa oli bulgarian jugurttia ja vispikermaa tetra. Vatkasin kerman, lisäsin siihen jugurtin (500 g).
Hain puutarhasta 5 rapaperipötkylää ( aika paksuja). Paloittelin ne pieniksi. Keitin raparperit, lisäsin vajaa 1dl fariinisokeria ja keitin edelleen. Jäähdytin. Lisäsin ne kermajugurttiseokseen. Hain yrttipenkistä muutaman oksan sitruunamelissaa ja pilkoin joukkoon. AAH siitä tuli taivaallisen hyvää. Annos on aika iso, joten meinasin, että pakastan osan jäädykkeeksi......... Täytyy tehdä uusi satsi jäädykettä varten.
Mitä kylmempää herkku on sitä paremmalta maistuu.
Ohjeeni ovat aina vähän epämääräisiä, koska teen aina niikuin sormituntumalla, en kauheati mittaa.
Hei, tätähän pitää kokeilla ja välittömästi!!
VastaaPoistaItse laitan vaniljasokeria raparperin kanssa, joka kiisseliin ja soppaan yms. mitä siittä teenkin.... vois sopia tähänkin :)
terveisin PA
Kannattais ehkä laittaa vähän vanilijasokeria.
PoistaKuulostaa hyvältä taidankin kokeilla tuota, laitan tavallista rahkaa, myös laitan vaniljasokeria raparberin kanssa ja kaneli sopii myös jos hilloa tekee rapaberistä.
VastaaPoistaKiitos vaan vinkistä. En siinä työn touhussa ajatellut, että tosiaan vanilijasokeri ja kaneli ovat hyvät mausteet.
PoistaVesi herahti kielelle! Harmi ettei ole raparperia, kokeilisin heti tuota reseptiä:)Raparperin kanssa sopii myös ripaus inkivääriä, kokeiltu on;)
VastaaPoistaKiitos vinkistä inkivääri varmaan sopii siihen.
PoistaVarmaan namia!
VastaaPoistaKiitos kommentista. Raparperista tulee semmonen pikantti maku. Se sopii mainiosti maitotuotteiden kanssa.
Poista