Meidän pihassa on kasvanut jo kauan yksi kirsikkapuu. Se on alusta asti tuottanut kirsikoita sopivan määrän. Paitsi pari vuotta sitten tein aika mokan , kun leikkasin sitä keväällä. Kaikki "mehut" tuli ulos ja oksat kuivuivat. Vasta jälkeenpäin kuulin, ettei sitä saa keväällä leikata. Viime kesänä oli ehkä yksi kirsikka. Tänä vuonna kirsikoita on jonkin verran. Lajike on aika muikea, mutta hyvää hilloa niistä tulee.Tein niistä helpon kirsikkapiirakan.
100g voita
1dl sokerii
1,5 tl leivinj.
1dl vehnäjauhoi
1dl graham jauhoi
1 muna
Sekottelin vaan kaikki aineet ja levitin vuokaan. Paistoin pohjaa 10 min., niin tulee rapean kypsäksi.
Täyte
1prk viiliä
1 muna
1/2 dl kermaa tai maitoo
2tl vanilijasokeri sekoitetaan kaikki
ensin kirsikat sitten täyte päälle. Uuniin puoleksi tunniksi 175 asteeseen.
100g voita
1dl sokerii
1,5 tl leivinj.
1dl vehnäjauhoi
1dl graham jauhoi
1 muna
Sekottelin vaan kaikki aineet ja levitin vuokaan. Paistoin pohjaa 10 min., niin tulee rapean kypsäksi.
Täyte
1prk viiliä
1 muna
1/2 dl kermaa tai maitoo
2tl vanilijasokeri sekoitetaan kaikki
ensin kirsikat sitten täyte päälle. Uuniin puoleksi tunniksi 175 asteeseen.
Kiitos ohjeesta. Meidän kaksi kirsikkapuuta tekevät tänä vuonna ensimmäistä kertaa sen verran kirsikoita, että niistä voisi leipoakin jotain. Viime vuonna taisi olla viisi. Piirakkasi näyttää todella herkulliselta!
VastaaPoista