Olin keskiviikkona Huttisissa Maa-ja kotitalousnaisten Satakunnan piirin järjestämällä "Valmistamme pääsiäistä" kurssilla. Kurssi oli aivan ihana, kiitos siitä piirille, etenkin Leenalle. Opettajana toimi keittiömestari Kimmo Nikko. Valmistimme vähän erilaisia pääsiäisruokia. Sain luvan, että voin laittaa ohjeita blogiini. Aloitan ihanasta jälkiruuasta:
Omena-suklaanekut
2 omenaa
0,5 l viinimarjamehua (tai punaviiniä)
2 dl sokeria
varrastikkuja
Kuorrutus 1
200g tummaa suklaata
50 g kookosrasvaa
Tai kuorrutus 2
200g valkosuklaata
50g kookosrasvaa
Kuori omenat, leikkaa kuuteen osaan ja poista siemenkodat. Kiehauta sokeri ja mehu. Laita omenat kulhoon ja kaada kuuma liemi päälle peitä kelmulla, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin.
Laita kuorrutuksen aineet kahteen mikron kestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla 20 s. kerrallaan ja sekoita välillä, kunnes se on sulannutta ja tasaista. Tikuta jäähtyneet omenalohkot ja kasta nopeasti sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä ja tarjoile, vaikka kahvin kera.
Omena-suklaanekut
2 omenaa
0,5 l viinimarjamehua (tai punaviiniä)
2 dl sokeria
varrastikkuja
Kuorrutus 1
200g tummaa suklaata
50 g kookosrasvaa
Tai kuorrutus 2
200g valkosuklaata
50g kookosrasvaa
Kuori omenat, leikkaa kuuteen osaan ja poista siemenkodat. Kiehauta sokeri ja mehu. Laita omenat kulhoon ja kaada kuuma liemi päälle peitä kelmulla, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin.
Laita kuorrutuksen aineet kahteen mikron kestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla 20 s. kerrallaan ja sekoita välillä, kunnes se on sulannutta ja tasaista. Tikuta jäähtyneet omenalohkot ja kasta nopeasti sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä ja tarjoile, vaikka kahvin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti