Pääsiäseksi pitää jotain leipoa. Pyörittelin tässä rahkapulia.
Pohja;
5dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
1dl sokeria
1 muna
n 500g jauhoja
100 g sulatettua voita
Täyte:
500g rahkaa
3 kananmunaa
1dl sokeria
1-2dl kermaa
2tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu
n. 2dl rusinoita
Valmista taikina. Sekoita täytteen aineet. Leivo kohonneesta taikinasta pyöryköitä. Painele kohonneet pyörykät litteiksi esim. juomalasilla painaen, niin että joka puolelle jää n. 1cm reunus. Voitele reunat ja täytä rahkaseoksella Paista 225asteessa n. 15min.
500g rahkaa
Pohja;
5dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
1dl sokeria
1 muna
n 500g jauhoja
100 g sulatettua voita
Täyte:
500g rahkaa
3 kananmunaa
1dl sokeria
1-2dl kermaa
2tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu
n. 2dl rusinoita
Valmista taikina. Sekoita täytteen aineet. Leivo kohonneesta taikinasta pyöryköitä. Painele kohonneet pyörykät litteiksi esim. juomalasilla painaen, niin että joka puolelle jää n. 1cm reunus. Voitele reunat ja täytä rahkaseoksella Paista 225asteessa n. 15min.
500g rahkaa
Kyllä on muhkean ja herkullisen näköisiä rahkapullia:) Kelpais mullekin:)
VastaaPoista