lauantai 5. toukokuuta 2012

Oppineitten kukka , tsinnia

Olen kovin ihastunut tähän oppineitten kukkaan. Sain viime kesänä planttuja ystävältäni, kuvat ovat viime kesän kukistani. Kukat ovat tosi kauniita ja kestäviä ja kun taittaa kukan maljakkoon se haarautuu ja tekee uusia kukkia. Se muistuttaa vähän gerberaa. Ostin pussi siemeniä, kylvin rasiaan. Ne tulivat pinnalle kahden päivän päästä. Itivät tosi hyvin, taimia oli purkki täynnä. Koulutin, ensimmäiset koulutin vähän huolimattomasti, kuolivat kaikki. Onneksi oli vielä niitä jäljellä. Nyt koulutin huolellisemmin. Koulutuksen jälkeen ne pitää laittaa pariksi päiväksi varjoon, että juurtuvat kunnolla. Nyt minulla on tulossa taimia...jos ei mitäään yllättävää tapahdu? Tuo puutarhanhoito on samanlaista kuin lasten hoito. Koko ajan pitää hoitaa, huoltaa, rakastaa, ravita, kastella ja olla läsnä.

4 kommenttia:

 1. Hei Tarja! Olen myös "koukussa" tsinnioihin. Kylvän ne suoraan parvekelaatikoihin harvakseltaan, niin ei tarvitse koulia. Kun ne on n. 10-15cm katkaisen latvat, silloin ne haarottuvat ja kukkia tulee paljon. Ne ovat tosi hyviä leikkokukkia. Syksyllä sitten kerään siemeniä seuraavaa vuotta varten. Näin olen tehnyt jo pian 10 vuotta. Tsinniat ovat niin ihania. Ihania ovat myös sinun tekemät farkkulaukut. Pitäis varmaan tehdä itsekin, lasten vanhoja farkkuja kyllä löytyis.
  Terv. Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tämän kommentin nyt vasta. Kiitos kuulla. On ihanaa, kun saa vaihdella ajatuksia kiinostuksen kohteista. Kukkarikasta kesää!

   Poista
 2. Hei Tarja!
  Osaisitko antaa kasvatus vinkkejä, sillä ihastuin tähän kukkaan siemen hyllyllä =) Minulla on ensi kesänä isot juhlat, joihin ajattelin tehdä opinneitten-kukista pöytäkoristeet. Juhlat ovat heinäkuun viimeisenä vkl ja mietin, että kerkeävätkö kukat kukkaan jos huhtikuussa rupean esikasvattamaan niitä? ...ja kun säät sallii niin siirrän taimet tietenkin ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kyllä ne ehtii hyvin kukkaan heinäkuussa, jos esikasvattaa. Minusta ne on aika vaatimattomia hoidon suhteen. Vettä ja lannoketaa, biolanin kananrakeet ovat parhaita. Niitä kannattaa myös latvoa, äkkiä ne haarottuvat. Kukkivat koko kesän ihan syysmyöhään.

   Poista

Kommenttisi ilahduttavat minua:)

Lukijat

Sivun näyttöjä yhteensä

Tunnustus Eijalta

Tunnustus Eijalta
KIITOS!

Kiitos Eijalle

Saatu Tainalta ystävänpäivänä 14.2. KIITOS!


Hae tästä blogista

gallery

Quilting Gallery Logo