Pinaattia |
Pinaattikeittoa |
Leikkasin pinaattia 1/2 litran verran, keitin sen puolessa litrassa kasvislientä (1kasvisliemikuutio). Kun pinaatit on pehmeitä kaadoin liemen sihtin läpi astiaan. Pienensin pinatteja saksilla. Sitten laitoin 2rkl öljyä kattilaan, lisäsin 3rkl vehnäjauhoja. Sekoitin jauhot hyvin. Lisäsin 3dl maitoa ( tai kermaa, tai kauramaitoa) sitten kasvisliemen. Pinaatit joukkoon. Lopuksi koskenlaskijaa 2cm siivu. Maustoin rakuunalla. Suolaa ei tarvitse lisätä ollenkaan, maku tulee kasvisliemestä ja juustosta. Keitettyä kananmunaa joukkoon. "Kyllä on maukasta.," tokaisi mieskin.
Pinaatti on siitä hyvä vihannes, että sitä voi kylvää koko kesän ja se kyllä versoo leikkaamisen jälkeenkin.
Ps. Nokkonen käy kyllä yhtä hyvin keiton aineeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti